Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přitom by stačilo do metra nepouštět fanklub alláha.

0 0
možnosti
Foto

Nedělám si iluze. Začíná to samozřejmě tím, že tunely nemají pokrytí mobilním signálem. Končí to nedávnou příhodou, kdy po přerušení provozu jsme přece jen ze stanice Českomoravská vyjeli a při zastávce na Palmovce slyšeli hlášení ze staničních reproduktorů, že provoz je přerušen a cestující mají použít povrchovou dopravu...

0 0
možnosti

1. Při terosristickém útoku s ihned vypínají mobilní sítě.

2. co má DPP při přerušení provozu dělat, než zahlásit, že máš použít povrchovou dopravu?

Lidi, myslete trochu než něco napíšete.

1 0
možnosti

Dal bych karmu nebýt těch typicky zamindrákovaných řečí o holubičí povaze, nezajímavé zemičce apod. Zatím to máme dobré z toho hlediska, že útok v Bruselu, Paříži, Berlíně či Petrohradě má přeci jenom o něco vyšší symbolickou hodnotu, než útok v Praze. Ale to se může změnit s tím, jak se ze zemí střední a východní Evropy začíná stávat jakási pevnost proti islamizaci Evropy.

Snadné to tu mít nebudou, Češi jsou přeci jenom podezřívavější, značná část mužů nosí minimálně nůž, takže pokud se bude dotyčný chovat podezřele... Ale je pravda, že proti sebevražednému útočníkovi je jakákoli obrana marná.

Pravdou asi je, že u nás mají slabé zázemí. Z Německa je to sem sice kousek, ale přeci jenom, pokud se chce někdo odpálit, chce to naplánovat kde, v kolik hodin a podobně. A to chce zázemí přímo v zemi útoku, nikoli o pár set kilometrů jinde.

Osobně bych se přimlouval za to, nepřipravovat pražské metro na útok (ve stylu Macrona, tedy jasně, k útoku dojde, zvykejte si, to je normální), ale spíš se zaměřit na prevenci. Ta v této chvíli znamená hlídat ani ne tak východní (Slováci jsou fakt v pohodě), ale hlavně západní hranice. Prostě, bezpečnostním rizikem je pro nás (vzhledem k iracionální politice jejích elit) hlavně západní Evropa a tak se k tomu stavět i za cenu opuštění schengenského prostoru.

1 0
možnosti

M47i66l86a96n 54R67a82d91e35k

25. 4. 2017 21:01

Ve španělsém metru bylo zatím nejvíce mrtvých

0 0
možnosti

8-o8-o8-o tady je zase odborníků. ;-D

0 0
možnosti

Paní Špátivá, pražské metro je poměrně moderní. Takže nepochybujte o tom, že v případě výbuchu v tunelu, by se napájecí kolejnice sama odpojila, respektive by ji odpojil dispečer v řádech vteřin.

Taktéž není problém v metru otevřít dveře. Nechápu proč by měla být okna otevírací. Respektive proč otevírání oken spojujete s bezpečností. Vy jste se nenarodila v Praze, že? ;-D

Lidé v panice jednají iracionálně, takže jim dávat nějaká bezpečnostní doporučení je poměrně zcestné.

3 1
možnosti

Ano pane Kovář, pražské metro je poměrně moderní. Ale také se tvrdilo, že je odolné proti povodni. Dokonce to měl být úkryt při protržení kaskády.;-D

Kde berete jistotu, že "v případě výbuchu v tunelu, by se napájecí kolejnice sama odpojila, respektive by ji odpojil dispečer v řádech vteřin." Já tedy takovou jistotu nemám. Protože ten dispečer se o tom nemá jak dozvědět pokud mu to nenahlásí strojvedoucí..

Navíc to, že by se ta napájecí kolejnice měla odpojit, není univerzální pravidlo. Například teď v Moskvě byla výhoda, že strojvedoucí nechal vlak dojet do nejbližší stanice.

1 0
možnosti

Kdybych chtěl zaútočit proti pražskému metru, vyberu si k tomu účelu Nuselský most. Vlaky metra padající z nebes - toť nádherný sen každého teroristy.

2 0
možnosti

Nevím jakou sílu by ta bomba musela mít, aby protrhla železobetonový Nuselák. ;-D

0 2
možnosti

Ano, bohužel se to může stát u nás, Více než terorismus mě ale zatím děsí technický stav trati B, kde jsme již několikrát po prudkém brzdění zůstali stát na trati v tunelu, ve vagoně zhaslo světlo, mezi stanicemi Palmovka a Černý Most několik minut bez jakéhokoliv vysvětlení, proč se to stalo.

Podle vyjádření politiků, naposledy to řekl jeden z kandidátů na francouzského prezidenta Macron, s terorismem se musíme naučit žít a nesmíme si nechat vzít svůj způsob života.

0 0
možnosti

Paní Šámalová, metru v tunelu nemůže zhasnout světla na několik minut, protože metro má záložní zdroj energie, který se v případě výpadku ihned aktivuje.

Po tmě jste v tunelu mohla zůstat 5 vteřin. Víc ne.

2 0
možnosti

Ono to bohužel až tak nepravděpodobné není. Česká republika patří mezi státy, kterým vyhlásil Islámský stát válku - kvůli aktivní účasti na válkách v islámských zemích. Z Berlína, kde jsou statisíce "příchozích"... je to do Prahy jen pár hodin autem... :-/ Vítejte v Evropě. V té samé Evropě, kde Amri mohl cestovat křížemkrážem čtyřmi různými zeměmi, ačkoliv byl v té době nejhledanější osobou kontinentu...

9 0
možnosti
Foto

Nejezděte metrem, je to nebezpečné! Ale co když dá někdo bombu do tramvaje nebo do sklepa paneláku do něhož zalezeme jako sysel do nory v očekávání i prezidentem (jako Libuší) věštěného teroristického útoku? Co pak? Dobrá by byla Aljaška, Antarktida nebo australská centrální poušť. Omlouvám se za ironii, ale podle mého soudu by měl být rozumný člověk schopen žít s přiměřenou mírou rizika. Míra rizika teroristického útoku je o řády nižší než jízda autem, let letadlem nebo možnost přepadení na ulici, a to i ve státech, kde se teroristické útoky občas stávají, natož u nás. To je realita. Nic to však nemění na tom, že můžeme být obezřetní, a že bezpečnostní složky mají být aktivní a bdělé, byť proti útokům osamělých pomatených fanatiků prakticky neexistuje prevence.

4 1
možnosti

Prevence existuje - prostě je sem nepouštět !

5 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2336x
Hodná feministka, která věří v sílu přírody a humoru :o)

Seznam rubrik