Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná by obyvatelé Afriky místo kakaa, kávy, a bavlny rádi pěstovali chmel, švestky a žito a proto se kvůli tomu tak mohutně cpou do Evropy. A v České republice si příroda poradí s lidstvem zaručeně velmi rychle. Až tady dojde voda, poslední Čech zhasne, zamkne - a půjde jinam. Hledat další horu Říp. ;-)

0 0
možnosti

P76e12t61r 88S63k19á12c23e47l

16. 8. 2018 21:47

Nejen příroda se usmívá nad naším pachtěním, jsme součástí Vesmíru. V něm je nejlépe, jak vidno z názvu, všeobecnému míru.

0 0
možnosti

Ano, rozumná úvaha, nemám rád extrémy. Vše se tak nějak přírodě vyrovnává, jen občas spadne asteroid, například, a vyhynou dinosouři. :-) člověk jako druh v porovnání s vesmírem je cosi velmi malicherného, a jak si to zařídíme, tak to bude. Můj osobní pohled: vývoj civilizace probíhá příliš rychle. Pak se nestíhají opravit chyby. Myslím si, že je jednou z cest by bylo - kdyby nějaká země, třeba ve Skandinávii - předvedla "dokonalý" systém a ukázala, jak postupovat, aby se vše vyřešilo ekonomicky, vzdělanostně, lidsky, aby země byla soběstačná a lidé spokojení. Kdysi se o to pokoušely tzv. socialistické státy, ale moc jim to nešlo. USA kdysi působily dojmem, jako že jsou tím předvojem vývoje civilizace, ale vidíme, kam se dostali: masivní militarizace, lidé ozbrojení - střílejí se navzájem, Pentagon neustále expanduje po planetě, kam se dá, a Američani mají tendenci všechno stavět na vojenské převaze - je to typický maskulinní postup: asi jako chlap, který posiluje, aby mohl dát všem sousedům přes hubu. Tudy cesta povede ke konfrotacím - i Čína totiž sílí a jednou bdue silnější než US boys. Pak tu máme energetické vyčerpávání planety - jak známo, bereme si příliš mnoho surovin a lidí současně přibývá. Je to trošku problém, a když to nevyřešíme rozumem, příroda ro vyřeší za nás.

0 0
možnosti
Foto

V Africe jsou země, kde se počet obyvatel za 60 let zpětinásobil. Pochybuji silně, že to je následek prodloužení života. Mohla to způsobit zdravotní péče 21. století naimplantovaná do oblastí s úrovní lidí odpovídající středověku. I v našich zemích, před staletími, žena rodila každým rokem a podvědomě se počítalo s tím, že přežijí jen ti nejzdravější jedinci, což se také dělo. Stejně se chovají i Afričané. Plodí děti a ty, které by normálně zemřely, zachraňuje zdravotnictví, které se tam dostalo díky vyspělým zemím.

2 0
možnosti

P21e68t70r 70B41u97r53i69a18n

16. 8. 2018 13:57

Karma...ovšem:

Ale stejně tak můžeme všechny války ukončit a zajistit vzdělání všem, kteří zatím do školy chodit nemůžou.

Zdroj: https://spatova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675105

A proč zase my? Proč ne tentokrát konečně už i oni, kterých se to týká?

0 0
možnosti

To tvrzení o zajištění vzdělání všem je postavené na mylném předpokladu, že všechny národy, všechna etnika a všechny náboženské směry mají stejný zájem o vzdělávání.

Přitom i u nás vidíme, že existuje jistá menšina, u které to s tou ukázněností vzdělávat se není valné.

A to ta menšina žije v zemi, kde má veškeré možnosti, kde jí to zákon (bohužel nevymahatelný, ale po právní stránce platný) dokonce přikazuje a kde vzdělávací proces má už svou dlouhou tradici!

5 0
možnosti
Foto

J60a62n 40Š29i49k

16. 8. 2018 13:25

Děkuji za výjimečný článek. Nepochybuji, že to v diskuzi pěkně schytáte. Za mě R^

1 1
možnosti

Jaképak že to schytá?

Prostě jí napíšeme, že s jejími názory nesouhlasíme.

Zřejmě patříte k těm, kteří se považují za nedotknutelnou kastu, tedy za elitu, a tudíž jakoukoli kritiku na svou adresu berete jako křivdu.

Samozvaná elita se vyznačuje tím, že ráda hledá praštěná řešení plná přehnaného intelektuálského přístupu, protože přiznat, že některá řešení mají docela obyčejnou selskou logiku, je pro takovou samozvanou intelektuálskou eleitu (tedy elitu podle svého vlastního názoru, nikoli elitu skutečnou) ponižující.

Paní Špátová napsala přesně takový článek, z něhož čiší přehnaný intelektualismus, a názoroví oponenti její tvrzení kritizují.

Nic více, nic méně.

Ale vy v přesvědčení, že takoví lidé jsou nedotknutelní, říkáte, že to schytá.

Až díky přemnožení lidstva půjde o krk i vašim dětem, budete stejně přízemní jako ti, kteří před přemnožením varují už nyní.

Zatím se Vám to pohodlně kecá, když se apokalypsa sice blíží, ale ještě nebuší na dveře. Až bušit bude, tak také budete schopen vraždit kvůli kusu chleba pro sebe nebo pro svá vnoučata. Veškeré pokrytectví falešného a teatrálního intelektuála půjde v kritické situaci stranou.

4 0
možnosti

P51e11t28r 95L29a63n12g36e68r

16. 8. 2018 12:58

Potkají se dvě planety a první se ptá druhé: "co to máš na sobě".

Druhá na to: "lidi"

A první se otřepe: "fuj, to jsem taky měla".

1 0
možnosti

I40v87o 16Ž87á62č78e88k

16. 8. 2018 12:58

Paní Špátová, myslím, že nerozlišujete významově slova "předpověď" a "přání". Já patřím k lidem, kteří ono "přírodní řešení" předpovídají, ale to neznamená, že je chceme. Vy nás líčíte jako sobecké darebáky, kteří chtějí, ale polovina lidstva vychcípala a my se pořád měli dobře. Jenže to je nesmysl. Je jasné, že by to zasáhlo i nás. My se před tímto vývojem snažíme varovat, ale já se obávám, že marně.

4 0
možnosti

Někteří lidé skutečně ty dva výrazy nerozlišují.

Máte pravdu a ode mne máte plus.

1 0
možnosti

Píšete, že nikdo z těch, kteří říkají, že by počet lidí měl klesnout, nejde vlastním příkladem.

Jsem zvědav, zda vy půjdete vlastním příkladem, až budete stát před dilematem, zda Vaše dítě má mít to, co potřebuje, či zda mu vodu má odebrat nějaký sedmý nebo jedenáctý potomek nějakého afrického manželského páru.

Oni poukazují na přemnožení, ale sami se redukovat nechtějí a Vy je za to kritizujete.

Vy zase tvrdíte, že se máme dělit, tak na rozdíl od nich stůjte za vlastními slovy a rozdělte se s tím zmíněným sedmým nebo jedenáctým potomkem nějakého afrického manželského páru o to, co k životu potřebuje Vaše dítě.

Pokud to neuděláte, tak nekritizujte je, že svá slova nenaplňují. Vy v takovém případě budete stejná jako oni. Sice tvrdíte něco jiného, ale sama to v tom případě také nebudete naplňovat.

8 0
možnosti

Planéta je v poriadku. To ľudia sú v kýbli.

Táto planéta si prešla oveľa horším ako sme my. Prešla si kadečím oveľa horším ako sme my. Prešla si zemetraseniami, sopečným peklom, tektonickými pohybmi, kontinentálnym driftom, slnečnými erupciami, slnečnými škvrnami, magnetickými búrkami, magnetickým prepólovaním... stovky tisíc rokov bola táto planéta bombardovaná kométami asteroidmi a meteoritmi. Kdekoľvek na svete sú povodne, prílivové vlny, požiare, erózie, kozmické lúče, opakujúce sa ľadové doby ... a my si myslíme, že niektoré plastové vrecká, a niektoré hliníkové plechovky sa chystajú niečo zmeniť? Zem... Zem nepôjde nikam. TO MY PÔJDEME!

(George Carlin)

5 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2336x
Hodná feministka, která věří v sílu přírody a humoru :o)

Seznam rubrik