Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Příroda je brutální a člověk jejím zákonům zcela podléhá. Smiřte se s tím.

Zabíjení, znásilňování, kradení, parazitismus... – to vše je v přírodě naprosto běžné a tudíž i PŘIROZENÉ. Jen na člověka je "naroubována" nějaká ta inteligence navíc, ale ten zvířecí, pudový, iracionální základ sdílíme s ostatními organismy.

2 0
možnosti
JM

Nezlobte se, ale nesouhlasím. Vaše teorie začne pokulhávat jakmile si uvědomíte, že člověk je například jediný tvor, který je schopen vraždit svůj vlastní druh v naprosto libovolné škále případů, zatímco u zvířat se toto jednání vyskytuje jen v poměrně přesně definovaných situacích (boj o samice, zabití kojených mláďat kvůli ukončení kojení a tedy zkrácení času k nové ovulaci apod.)

2 1
možnosti
MK

To je něco podobného, jak se kdysi jehovisté a vegetariáni nadnášeli nad tím,že lvice adoptovala mládě antilopy. Jehovisté se tetelili nad tím, že takto to vypadalo v Ráji a vegetariáni nad tím, že jen člověk zabíjí pro maso. 

Co se však nestalo. Po několik dnech se jiná lvice procházela kolem. Antilopí mládě zabila a pak společně s adoptivní matkou hodovala na masíčku. 

Obecně jde říci, že v živočišní říši je znásilnění spíše pravidlem než výjimkou kdy slabší samička podlehne silnějšímu samci a to jak dobrovolně, tak nedobrovolně.

2 0
možnosti

A vůbec nejhorší stvoření je kudlanka nábožná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2336x
Hodná feministka, která věří v sílu přírody a humoru :o)

Seznam rubrik